zondag, 3. april 2005 - 8:02

Televisie via de ADSL

Vanaf dinsdag 5 april gaat XS4ALL beginnen met een test van televisie via ADSL. Abonnees krijgen zes maanden lang de beschikking over speciale themakanalen zoals nieuws, muziek en entertainment. XS4ALL vraagt wel een vergoeding voor de mensen die van deze dienst gebruik willen maken. Dit heeft Simon Hania, technisch directeur bij XS4ALL bekend gemaakt op het congres ‘De kabel in de 21e eeuw’ in Okure in Amsterdam.

De proef zal totaal zes maanden duren en is een vervolg op de eerste testen die in 2003 plaatsvonden. Toen waren onder andere zenders zoals National Geographic, Deutsche Welle en BBC World te bekijken via ADSL.

Het verschil met de huidige test is dat deze test niet meer gratis is en alleen beschikbaar voor abonnees van XS4ALL. Hania meldde dat de lage VHS-beeldkwaliteit van 400 kilobit 3,95 euro per maand gaat kosten en de hogere beeldkwaliteit van 1 megabit 7,96 euro per maand gaat kosten.

Via speciale software van XS4ALL kan dan streaming video worden bekeken. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van Windows Media Center of de Palmbutler.
Categorie:
Tag(s):