vrijdag, 23. december 2005 - 16:39

Tenten voor Pakistan klaar voor transport

Roermond

De eerste 150 wintertenten die in Roermond zijn gemaakt voor slachtoffers van de aardbeving in Pakistan zijn gereed om te worden overgevlogen. Met man en macht wordt er nu nog gewerkt in de werkplaats aan de Elmpterweg om alle tenten voor de kerstdagen in dozen te verpakken, zodat ze dinsdagochtend kunnen worden opgehaald.

Niet alleen gaan er tenten mee in de doos, maar ook heeft de stichting Send a Tent via sponsors en giften nog thermo-ondergoed, slaapzakken en dekens gekregen.

Vanuit Eindhoven worden de tenten overgevlogen naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad en van daaruit vervoerd naar het dorpje Shohal Najab vlakbij het rampgebied Balakot. Dit alles gebeurt met medewerking van de Pakistaanse ambassadeur in Nederland (Malik Azhar Ellahi). De Pakistaanse organisatie Pakistan Development Forum zorgt voor de logistieke ondersteuning in Pakistan.

In eerste instantie leek de actie Send a Tent financieel moeizaam op gang te komen. Het geld liep niet echt binnen, maar na enige media-aandacht en het wegnemen van twijfel bij sommige geldschieters loopt het nu prima, aldus Ben Eilers. ‘Het publiek weet nu dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen’. Momenteel is er bijna 430.000 euro binnengekomen voor de stichting die is opgezet door Heleen Syed en Marinet Stadlander. Ook blijft het geld nog binnenlopen en wordt de actie nog niet stopgezet.

Volgens de Roermondse tentenproducent, die werd benaderd door Send a Tent om de tenten te maken, zal worden bekeken of er meer tenten gemaakt gaan worden, of dat de overige financiële middelen anders besteed gaan worden. Het eerste streven van 1000 tenten is niet gehaald. Maar het overige geld kan ook anders besteed worden. Afhankelijk van de vraag uit de regio zal worden bekeken hoe dat dan wordt geïnvesteerd. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld het opzetten van onderwijs in het getroffen gebied.

De Roermondenaar zal zelf begin januari afreizen naar Pakistan met 5 werknemers om te kijken of alles goed gaat met de opbouw van het tentenkamp. De bedoeling is om de tenten bij elkaar te zetten, zodat er een drietal kleine dorpjes ontstaan van ongeveer 50 tenten.

Zaterdagmiddag moeten alle tenten ingepakt zijn. Daarna kunnen de werknemers aan de kerstborrel en kan een hectische periode (voor nu) worden afgesloten.
Provincie:
Tag(s):