donderdag, 17. februari 2005 - 16:08

Terroristenleider regelmatig in Den Haag gezien

Rijswijk

De leider van het terroristennetwerk de Hofstadgroep, de Syriër Redouan al I., zou rond de moord op Theo van Gogh in Nederland zijn geweest. Hij zou meerdere malen in het AIVD-huis in Den Haag zijn geweest, waar hij zijn echtgenote en pasgeboren kind zou hebben bezocht. Dat meldt de Haagsche Courant donderdag. Hij was als 'ongewenst vreemdeling' bestempeld en had daarom op ieder moment door de politie opgepakt kunnen worden. Al I. wist na de moord op Van Gogh als één van de weinige leden van de Hofstadgroep aan de politie te ontkomen.

De krant weet verder te melden dat Al I. in het najaar van 2004 meerdere malen in de Haagse wijk Moerwijk is gezien. Daar woont zijn tot de islam bekeerde echtgenote. Hij zou geregeld met zijn baby en stiefkleinkind door de straat hebben gelopen. De Syriër wordt al jaren intensief gevolgd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheiddienst (AIVD).

Al I. wist na de moord op Van Gogh als één van de weinige leden van de Hofstadgroep aan de arrestaties op 10 november te ontsnappen. Verdachten Jason W. en Islam A. werden na een urenlange belegering van het AIVD-huis in het Haagse Laakkwartier opgepakt op verdenking van terrorisme. Bij de belegering werden tientallen agenten en leden van het korps Bijzondere Bijstands Eenheid (BBE) van de Marine ingezet.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):