vrijdag, 30. december 2005 - 12:16

Tevez opnieuw beste van Zuid-Amerika

Carlos Tevez is door het Uruguayaanse dagblad El País uitgeroepen tot de beste speler van Zuid-Amerika in 2005. Aan de verkiezing namen 200 Zuid-Amerikaanse journalisten deel.

De Argentijnse spits van het Braziliaanse Corinthians eindigde ook de afgelopen twee jaar ook op de eerste plaats. Toen droeg de nu 21-jarige Argentijn echter nog het shirt van Boca Juniors.

Met drie titels is de spits, die afgelopen jaar 20 keer scoorde, nu alleen recordhouder. Tevez haalde de Colombiaan Carlos Valderrama in die in 1987 en 1993 de beste was.

São Paulo-verdediger en Uruguayaan Diego Lugano eindigde op 23 stemmen op een tweede plaats. De Braziliaan Cicinho, die vandaag een contract tekende bij Real Madrid en São Paulo nu definitief verlaat, werd derde. Rogério Ceni, de veelscorende doelman van dat zelfde Braziliaanse team, eindigde op een vierde plaats.

Anibal Ruiz, bondscoach van Paraguay, werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar 2005 in Latijns Amerika. De 58-jarige trainer werd beloond voor het feit dat hij met het land voor de derde achtereenvolgende keer kwalificatie voor het WK afdwong. In zijn verkiezing hield hij Carlos Alberto Parreira en Paulo Autuori achter zich. Eerstgenoemde is de bondscoach van Brazilië, de tweede de succesvolle trainer van Sao Paulo.
Categorie:
Tag(s):