maandag, 18. juli 2005 - 12:06

Textielbeat weer in Go Planet

Enschede

Op zondag 11 december wordt de 9e editie van het populaire Textielbeat Festival gehouden in Go Planet in Enschede. Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur. Bijna honderd muzikanten werken ook nu weer belangeloos mee aan het festival. De zeventien Enschedese sixtiesbands treden zoveel mogelijk op in de originele bezetting. De opbrengst van het Textielbeat Festival gaat zoals altijd naar goede doelen.

Voor het eerst in de Textielbeat-geschiedenis wordt het festival gehouden in twee zalen. Door de parallelle programmering kunnen alle groepen optreden, die hierdoor ook meer ruimte krijgen voor hun optreden. Het organiserende Textielbeat-bestuur houdt door dit nieuwe programma-concept tevens de lengte van het festival binnen de perken. Via videoschermen in beide zalen kan het publiek wel blijven volgen wat zich in de andere zaal afspeelt.

Het festival staat in het teken van kinderen in Sri Lanka die na de tsunami in december 2004 ouders en familie verloren. Om deze vaak zwaar getraumatiseerde weeskinderen een veilig huis te kunnen bieden wordt de capaciteit van het St. Lawrence Home in Kandy aanzienlijk vergroot. Voor dit project nemen muzikanten op initiatief van het Textielbeat-bestuur in de trant van Band Aid een mini-CD op met drie nummers, waarvan alle teksten en van twee nummers de muziek zijn geschreven door sixties-muzikanten. De CD wordt gekoppeld aan de kaartverkoop: het publiek ontvangt bij elk toegangsbewijs een exemplaar. De presentatie van de mini-CD is tijdens de start van de voorverkoop op zaterdag 29 oktober.
Meer info over textielbeat op textielbeat website

Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):