woensdag, 23. februari 2005 - 9:50

Thuisploegen winnen in Champions League

Amsterdam

Net als PSV wonnen ook alle overige thuisspelende ploegen vanavond. Real Madrid stuurde Juventus met 1-0 naar huis. Liverpool pakte een 3-1 zege tegen Bayer Leverkusen en Bayer München behaalde hetzelfde resultaat tegen Arsenal.

Het duel der giganten tussen Real Madrid en Juventus leverde een boeiend schouwspel op. Zoals verwacht groeven de Italianen zich massaal in om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Die oer-Italiaanse tactiek werkte uitstekend. Het in de aanval gedwongen Real kwam bij counters echter steeds weer goed weg. Zelf scoorde het ook nog. Helguera werd matchwinner door in de 31e minuut een corner van Beckham achter doelman Buffon te werken.

Liverpool waande zich tegen Leverkusen in een wonderland. Waar de ploeg van trainer Benitez in de competitie uiterst stroef draait, daar ging het vanavond als van een leien dakje voor the Reds. Het publiek op Anfield Road kreeg de ene na de andere kans voorgeschoteld en zag na 90 minuten een 3-0 stand op de borden staan dankzij van goals van Luis Garcia, Riise en Hamann. Omdat daarna de concentratie verslapte, wist Leverkusen de return toch nog van belang te maken. Franca maakte in blessuretijd nog 3-1.

Arsenal lijkt weer een periode mee te maken waarin het alle prijzen vergooit. Nadat het in de Engelse League achterop is geraakt bij Chelsea ging de ploeg van trainer Wenger vanavond keihard onderuit tegen Bayern München, 3-1. Met die uitslag hadden de Londenaren niets te klagen. 35 minuten voor het einde stond het al 3-0 voor de Duitsers door doelpunten van Pizarro (2x) en Salihamidzic. De 3-1 van Toure kwam min of meer nog uit de lucht vallen. Door zijn treffer in de 88e minuut is de return op Highbury echter nog steeds zeer interessant.