donderdag, 20. oktober 2005 - 10:25

Tienduizend euro voor sportieve arme jongeren

Zwolle

Om kinderen tussen de vier en achttien jaar de mogelijkheid te bieden hun favoriete sport te kunnen beoefenen stelt Jeugdsportfonds Nederland tienduizend euro beschikbaar. Het geld is vooral bedoeld voor kinderen uit arme gezinnen. Uit cijfers blijkt dat met name de wijken Holtenbroek en Dieze voor dit extra geld in aanmerking komen.

Groot verschil met de bijzondere bijstand is dat het geld van het Jeugdsportfonds alleen bestemd is voor sportkleding en sportcontributie. Hoe de gelden precies verdeeld gaan worden zal door Sportservice Zwolle worden beoordeeld. Burgemeester en wethouders van Zwolle staan zeer positief tegenover het experiment. Sporten is gezond en het helpt kinderen bij het aanleren van sociale vaardigheden.

Voorlopig gaat het om een proefperiode (‘pilot’) van een jaar. Daarna neemt de gemeente een besluit of het project onder supervisie van de gemeente een definitief vervolg krijgt. Gedacht wordt aan het werven van extra gelden vanuit het bedrijfsleven. Ook zal het onderwijs en de diverse wijkcentra worden ingeschakeld om de minder draagkrachtige gezinnen goed in kaart te brengen. Per jaar kan een kind maximaal 225 euro krijgen. Voorwaarde is dat het kind lid is van een erkende NOC/NSF sportvereniging.

©Blikopnieuws.nl
Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):