maandag, 2. mei 2005 - 16:47

Tiental bekeuringen bij controle ‘show-offs’

Duiven

De Duivense politie heeft zondag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam dertien bekeuringen uitgedeeld bij verscherpt toezicht op de zogenaamde ‘show-offs’ op de Nieuwgraaf. Bij deze show-offs verzamelen jongeren van autoclubs zich om hun auto's op het industrieterrein te showen aan andere autoliefhebbers. Er worden daarbij geen straatraces gehouden.

De show-offs worden al langere tijd gehouden, wat tot nu toe zonder problemen verliep. Op het signaal van de toenemende overlastmeldingen heeft de gebiedsagent het initiatief genomen om de controles uit te voeren.

De overlast bestaat vooral uit geluidsoverlast van geluidsinstallaties in de auto, ronkende motoren en gierende banden. Bij de controle afgelopen zondag werden 7 bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 90 km/u waar maximaal 50 is toegestaan).

Verder werd er proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder helm (3 keer); het niet kunnen tonen van een rijbewijs, rijden zonder rijbewijs en rijden op een opgevoerde brommer. Overigens laat de politie weten dat niet alleen de overlast een belangrijke reden is voor de aanpak: ook het gevaarsaspect speelt een rol. De komende tijd zijn er vaker dergelijke controles te verwachten.
Categorie:
Tag(s):