dinsdag, 29. november 2005 - 8:44

Tilburg richt warmteplaatsen in

Tilburg

Momenteel kampen delen van Tilburg met de gevolgen van een storing bij Essent. Met name in Tilburg-Noord is op sommige plekken nog geen centrale verwarming mogelijk en is er geen warm tapwater beschikbaar. In totaal gaat het om ongeveer 2500 adressen.

Leverancier Essent is bezig met gefaseerde werkzaamheden aan het net. Ze verwacht dat de laatste huizen laat in de nacht terug worden aangesloten op het warmtenet. De gemeente zorgt daarom voor warme opvangplekken in de wijken. Dit om buurtbewoners een alternatief te bieden voor de kou.

Opvang vanavond
Momenteel is er al de mogelijkheid bij drie wijkcentra om de warmte op te zoeken en een kop koffie te drinken. Dit kan in 't Zand (Beneluxlaan 74), De Ypelaar (Corellistraat 10) en De Poorten (Hasseltstraat 194). Na 18.00 uur worden op deze locaties ook soep en broodjes verstrekt aan buurtbewoners.

Overnachting
Voor bewoners die vanavond een slaapplaats zoeken wordt tevens opvang geregeld. In de avonduren kunnen mensen die een slaapplaats zoeken terecht bij De Ypelaar (vanaf 21.30 uur) of De Poorten (vanaf 20.00 uur). In deze verwarmde centra heeft het Rode Kruis bedden beschikbaar gesteld. Bewoners worden hierover geinformeerd via een geluidswagen die door de wijken rijdt.

Burgemeester Vreeman heeft inmiddels contact opgenomen met de Raad van Bestuur van Essent en heeft hen met klem verzocht zo snel mogelijk een oplossing te zoeken en informatie te verschaffen. Dit zodat de gemeente zo goed mogelijk hulp kan bieden aan de gedupeerde stadsbewoners.
Provincie:
Tag(s):