maandag, 28. maart 2005 - 21:31

Tim Coronel en Menno Kuus op het podium

Zandvoort

Tempo-Team Racing heeft de nieuwste raceklasse van Nederland, de Porsche GT3 Challenge, een daverende start bezorgd. Tussen veel rijders, die al aardig wat ervaring hadden met de Duitse achterwielaandrijver, wisten Tim Coronel en Menno Kuus in beide races een podiumplaats te bemachtigen, terwijl ze de openingsrace zelfs op hun naam schreven.

De Porsche competitie wordt nu al de nieuwe Koningsklasse van Zandvoort genoemd en de auto’s van Tempo-Team Racing lijken een belangrijke rol voor topposities te gaan vervullen.

Tim Coronel hield het hoofd koel, ook toen de twee Beekemolens zich in hun Porsche in de achteruitkijk spiegel van de Tempo-Team rijder meldden. Vooral Sebastiaan had de gang er goed in, maar reed op 9 ronden achterstand, terwijl vader Michel zijn kennis van het circuit optimaal benutte en ‘aan de deur klopte’ bij Coronel.
De race werd door de opgelopen vertraging al na 21 van de 25 ronden afgevlagd en dat kwam de Tempo-Team rijder uiterst gelegen. Nog voor Bleekemolen senior joeg hij zijn Porsche over de meet.

Tijdens de de-briefing in de Tempo-Team Hospitality Unit, met maar liefst 350 gasten druk bezocht, maakten alle zes rijders gewag van de barre weersomstandigheden. Of zoals Tempo-Team Business Unit Manager Erik de Jong het zicht omschreef als ‘het duiken in een pan erwtensoep’. Zicht nul dus.

Net als zijn teamgenoten was het ook voor Tim Coronel de eerste keer dat hij de staartlastige achterwielaandrijver in de regen bestuurde. Het gaat hem overigens prima af. 'Die regen was afschuwelijk en alle ruiten besloegen. Ik heb de koeling voor de rijder toen maar omgebogen en op de voorruit gericht. Duncan Huisman kon ik overigens niet pakken en op het laatst kwam Bleekemolen gevaarlijk dichtbij en ik ben blij dat ik hem achter mij heb kunnen houden. Hij heeft tenslotte veel ervaring met een Porsche.'

Rory Bertram moest eveneens nog behoorlijk wennen aan de natte weersomstandigheden. 'De laatste races in de Alfa Challenge vorig jaar heb ik gewonnen, maar ik moet toch nog behoorlijk wennen aan de Porsche, zeker in de regen en bij zo’n slecht zicht. Het was eigenlijk geen doen, want ik zag niks. Tot overmaat van ramp raakte mijn ruitenwisser ook nog eens defect.' De jonge Bertram beloofde zijn toehoorders hard te werken om nog beter voor de dag te kunnen komen.

Ook zijn teampartner, Paul Vahstal, had veel hinder ondervonden van de regen. 'Ik heb een paar man ingehaald, maar heb het toch voorzichtig aan gedaan, want ik wilde de auto heelhuids overgeven aan Rory.'

Bas Schothorst had gehoopt dat de wedstrijdleiding niet zou hebben gezien dat hij bij de start onreglementair een concurrent verschalkte, maar dat bleek ijdele hoop. 'Ik was niet nerveus, want de auto was goed, het team was goed en ik had me goed voorbereid. De race verliep verder goed en ook onze wissel was prima. Jammer van die Stop & Go.'
Teammaatje Ardi had in zijn racecarrière nog nooit zulk slecht weer meegemaakt en had maar 1 doel: de auto veilig aan de finish brengen.

Erik de Jong van Tempo-Team tenslotte toonde zich uiterst content. 'De eerste klap is een daalder waard en die kunnen we trouwens best gebruiken. Tim en Menno tweemaal op het podium, de andere twee auto’s ook prima gepresteerd, zeker gezien het abominabele weer, en maar liefst bijna vierhonderd gasten die het debuut van Tempo-Team met Porsche mee wilden maken. Het kampioenschap duurt nog 7 races maar ik denk dat Tempo-Team Racing haar kandidatuur voor de kampioenstitel heeft gesteld.'

©BON/Sjaak Bron:tempo-team.nl
Categorie:
Tag(s):