woensdag, 20. april 2005 - 9:11

Titel in zicht voor Nesselande

De heren van ORTEC.Nesselande hebben zaterdag in Apeldoorn de kans om landskampioen volleybal te worden. De ploeg uit Rotterdam won dinsdagavond ook de tweede finalewedstrijd in de best-of-five van Piet Zoomers/D en heeft nog maar één overwinning nodig om de titel te prolongeren.

Nesselande toonde zich wederom van een hoog niveau in de tweede wedstrijd. De ploeg deed in aanvallend, verdedigend en serverend opzicht weinig fout en vooral diagonaal-aanvaller Kristian van der Wel speelde een belangrijke rol.

Piet Zoomers/D speelde geen slechte wedstrijd, maar kon de tempoversnelling aan het eind van de set steeds niet bijbenen. De mooiste aanval van de avond kwam wel op naam van een speler van Piet Zoomers/D: Spelverdeler Kars van Tarel gaf een set-up met een hand en de middenaanvaller Wytse Kooista sloeg de bal loodrecht naar beneden.

Maar dit hoogstandje hielp de ploeg uit Apeldoorn niet. De ploeg van coach Jeroen Bijl krijgt na twee uitwedstrijden nu twee thuiswedstrijden en kan misschien iets terug doen aan de 0-2 achterstand.

Mocht Piet Zoomers/D nog op gelijke hoogte komen, dan is de vijfde wedstrijd opnieuw in Rotterdam.