donderdag, 17. februari 2005 - 22:10

Toevallig passerende agent in burger pakt overvaller

Enschede

Een agent in burger die langs een sigarenzaak loopt ziet toevallig dat er binnen een overval plaatsvindt. Hij houdt de deur van de zaak dicht en de eigenaar pakt de overvaller van achteren als hij probeert te vluchten. De rover raakt in paniek en schopt de voordeur kapot. De overvaller en de eigenaar van de sigarenzaak belandden uiteindelijk beide met snijwonden in het ziekenhuis.

De overval vond donderdagavond even na half acht plaats in een sigarenzaak aan de Oldenzaalsestraat. Als de overvaller de zaak niet meer uit kan omdat een toevallig passerende agent de deur van de buitenkant dicht trekt schopt hij de ruit kapot. Er ontstaat een worsteling tussen de drie mensen, waarbij een toevallige passant ook nog te hulp schiet. De overvaller wordt uiteindelijk overmeesterd en vastgehouden.

Ter plaatste verneemt BON dat de overvaller met een gasalarmpistool geschoten zou hebben. De sigarenzaak heeft zichtbaar flinke schade aan de inboedel opgelopen. Ook ligt er op de deurmat een handdoek met bloed. De overvaller en de eigenaar zijn beide naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van diverse snijwonden. De overvaller is na behandeling opgesloten.
© BON/tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):