dinsdag, 12. april 2005 - 15:33

Tom van Erp begraven

Hout-Blerick

Dinsdagochtend heeft de uitvaart plaatsgevonden van de Venlose student Tom van Erp in de St. Josephkerk in Hout-Blerick. De 19-jarige student werd vorige week woensdag dood aangetroffen op een akker in St. Odiliënberg, nadat hij sinds een dag spoorloos was.

De 19-jarige student uit Hout-Blerick werd sinds dinsdagochtend vermist toen hij niet terugkeerde in zijn bungalow op de camping Elfenmeer. Na een eerste zoekactie door medestudenten en leraren, werd ’s ochtends om 06:00 uur de politie ingelicht. Er werd een zoekactie op touw gezet waarbij politiehonden en een politiehelikopter werden ingezet. Duikers van de brandweer Roermond en Weert hebben een aantal vennen bij de camping onderzocht. Toen dit niet tot resultaat leidde, werd er een tweede zoektocht voor de volgende dag georganiseerd waaraan vrienden en kennissen deelnamen. Rond 11:30 uur werd dit afgeblazen na de vondst van zijn lichaam door een voorbijganger op een akker aan de Paarloweg ongeveer 8 kilometer van de camping verwijderd.

Onderzoek tot nu toe heeft uitgewezen dat de student waarschijnlijk aan onderkoeling is overleden. Volgens politieonderzoek is er geen misdrijf in het spel geweest. Onduidelijk is waarom hij de camping heeft verlaten en hoe hij terecht is gekomen op de akker aan de Paarloweg. © BON/Tekst John Peters: Foto Politie Limburg-Noord
Provincie:
Tag(s):