donderdag, 21. april 2005 - 9:52

Toneelspelers tegen dom gedrag

Rotterdam

Teveel mensen laten waardevolle spullen zichtbaar in de auto liggen. Dat vindt het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Daarom zet de politie vanaf donderdag twee professionele acteurs in om de mensen te wijzen op hun domme gedrag. Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt. De acteurs zullen dag en nacht op een humoristische wijze op de zogeheten hotspots aan de slag gaan.

Het aantal aangiften van inbraak van en uit auto’s daalt door de succesvolle aanpak in Rotterdam nog steeds. In de maand maart is ten opzichte van dezelfde periode in 2003 het aantal aangiften gedaald met 57%. Toch ziet de politie nog steeds dat automobilisten de mooiste spullen zoals laptops zichtbaar laten liggen in hun auto.

De daling is mogelijk te wijten aan de persoonsgerichte aanpak van de daders. Als een bekende autokraker vrijkomt, wordt hij in de gaten gehouden om herhaling te voorkomen. Ook zal de politie de komende twee weken enkele preventieve acties uitgevoerd tegen autoinbraak.

‘De campagne bestaat onder andere uit een act van toneel-spelers die op hotspots (waaronder parkeergarages) op een humoristische manier mensen confronteren met hun eigen gedrag. Deze acties zullen ook in de nachtelijke uren plaatsvinden’, aldus een woordvoerder van de politie.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):