donderdag, 30. juni 2005 - 13:29

Tooske zorgt voor onbegrip in Duitsland

Nederland

In Nederland wordt ze door nagenoeg iedereen herkend maar bij onze Oosterburen is zangeres/presentatrice en musicalster Tooske Ragas-Breugem nog onbekend. Binnenkort gaat Tooske de Duitse versie van Idols, zij noemen het 'Deutschland sucht den Superstar', presenteren. Het toonaangevende blad Bild gooit alvast een beetje olie op het vuur. Waarom Tooske en niet hun eigen Michelle?

Afgelopen week traden Tooske Breugem en Bastiaan Ragas ergens in Frankrijk met elkaar in het huwelijk. Ver van alle Nederlandse pers verwijderd hoewel een enkeling zoals Dennis van Tellingen, de zoon van Nederlands enige paparazzi Joop, de locatie wist te achterhalen. Op dit moment is het kersverse echtpaar bezig met de huwelijksreis maar in Duitsland gonst het al van de geruchten. Wie is eigenlijk die mooie Hollandse blondine en waarom viel de keuze op haar en niet iemand van eigen bodem? Bild deed er direct een schepje bovenop door de Zwolse Tooske groot in het blad te portretteren en vraagt zich af of er in Duitsland onvoldoende eigen presentatietalent aanwezig is.

Vooral Nova Meierhenrich betreurt de keuze voor Tooske. Een bewijs, aldus Nova, dat jong Duits talent gewoon geen kans krijgt om te kunnen excelleren. Gelukkig voor Tooske zijn er ook Duitse collega’s die haar komst toejuichen. Zij zien Tooske als het perfecte voorbeeld van een nieuw gezicht waar Duitsland gewoon aan toe is. Wel zal de kaasblonde Tooske een cursus Duitse spreektaal moeten volgen. Maar voor de intelligente Tooske, die doctorandus in de Engelse taal is, mag die cursus geen enkel probleem opleveren. De komst van Tooske heeft volgens Bild al veel stof doen opwaaien. Na de eerste uitzending van Superstar zal blijken of Tooske direct de critici de mond weet te snoeien.

©BON/tekst: Media Huis Zwolle
Provincie:
Tag(s):