vrijdag, 27. mei 2005 - 23:17

Topdrukte verwacht

Amsterdam

Rijkswaterstaat begint dit weekend met groot onderhoud aan de Gaasperdammerweg A9 tot begin september 2005. Het gaat om het stuk tussen Holendrecht en Diemen. Rijkswaterstaat verwacht vooral veel overlast voor het verkeer. Maandag zal de spits het helemaal moeilijk krijgen wanneer ook het openbaar vervoer wellicht gaat staken.

Veel mensen zijn dan gedwongen om met de auto naar het werk te komen. Hierdoor zullen er rond de wegen van Amsterdam flink veel files kunnen ontstaan. Rijkswaterstaat is deze week al druk bezig met alle voorbereidingen, zo staan er langs de ring A10 bij Amsterdam tientallen pijlwagens klaar die de automobilisten de weg zullen wijzen.

Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat reikt zaterdag de eerste Zuidoostpas uit aan bedrijven in Amsterdam Zuidoost. De pas is een mobiliteitsmaatregel, genomen vanwege het groot onderhoud aan de A9. De pas geeft forenzen die werken in Amsterdam Zuidoost/Amstel Business Park of Diemen Zuid de gelegenheid om tijdens werkzaamheden met trein en bus op hun werk te komen. Op deze manier kunnen zij de verwachte extra lange files te mijden. Rijkswaterstaat roept mensen vooral op om te zorgen voor alternatief vervoer. De politie van Amsterdam/Amstelland zal afwachten hoe het verkeer zich maandag ontwikkelt.

Provincie:
Tag(s):