zondag, 10. april 2005 - 12:39

TopGear Magazine naar Nederland

Bunnik

Er komt een Nederlandse licentie-uitgave van het Britse blad TopGear Magazine, dat gelieerd is aan het populaire gelijknamige tv-programma van de BBC.

De TG-licentie is gekocht door oud-ICT ondernemer Roland van der Spek. Hij gaat het maandblad in eigen beheer uitgeven en heeft Gies Aalberts aangetrokken als hoofdredacteur.

Het blad komt in juni op de markt in een oplage van 25.000 exemplaren en krijgt een omvang van tenminste 250 pagina’s, waarvan de helft met vertaalde Engelse content wordt gevuld. De rest moet worden geproduceerd door een redactie die uiteindelijk uit acht personen zal bestaan. Aalberts: ‘Het was een initiatief van de BBC. Ze weten hoe populair Jeremy Clarkson is in Nederland. Ze weten ook dat de Britse toon en de Britse humor aanslaan in Nederland. In Duitsland hoeven ze het niet te proberen.’ Volgens Aalberts heeft de BBC gesproken met enkele grote Nederlandse uitgevers, maar gaf ‘de passie van een kleine uitgever die per se een autoblad wil maken’ de doorslag.

TopGear Magazine is na AutoReview en Auto Motor und Sport het derde buitenlandse autoblad in korte tijd dat met een Nederlandse uitgave komt.

©BON/Sjaak Bron: Bovagkrant

Categorie:
Tag(s):