zondag, 27. februari 2005 - 13:58

Topkok maakt overuren met 'driesterren-boerenkool'!

Zwolle

Jonnie Boer, de Zwolse topkok van 'de Librije', maakt momenteel overuren. Bijna dagelijks stromen verzoeken bij hem binnen. Die variëren van openingen tot spreekbeurten. Heeft Boer nog wel tijd om te koken? Zelf zegt hij niet te lijden onder alle media-aandacht rond zijn persoon. Jonnie Boer, een van de vijftien koks in de wereld die mag pronken met 3 Michelin sterren, leidt immers toch het leven zoals hij dat graag wil.

Dat de media hem daarbij niet vergeet, streelt zijn ego. Meer niet want Boer heeft het gewoon druk. Binnenkort wordt er een koopcontract getekend waarna hij en zijn vrouw Therese zich eigenaar van de oude Zwolse gevangenis mogen noemen. Plannen om op die locatie een hotel en een opleidingsinstituut voor koks te starten zijn in een vergevorderd stadium. Daarnaast is de topkok bepaald niet te beroerd om andere Zwolse collega’s te helpen.

Zo opende hij vrijdagavond (via een speciale straalverbinding) in de Proosdij een nieuwe eet-dating site BmyGuest2.nl van Zwollenaar Edward de Regt. En vanaf maandag 1 maart wordt de Nederlandse stampot-cultuur verrijkt met een heuse driesterren-boerenkool. Daarvoor heeft cateraar Albron een overeenkomst met de topkok getekend.
© BON/ tekst: PBN/foto: Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):