woensdag, 21. september 2005 - 17:25

Torentje Balkenende omsingeld

Den Haag

Zaterdagmiddag hebben 3500 mensen rond het Binnenhof in Den Haag gedemonstreerd tegen de kabinetsplannen.
<BR>Er zou oorspronkelijk een menselijke keten rond het torentje van Balkenende worden gemaakt maar de politie stond geen demonstranten op het binnenhof toe. Als reactie op Prinsjesdag werd iedereen opgeroepen om hand in hand het kabinet de rug toe te keren.

Het is genoeg geweest met het harde beleid van dit kabinet, dat nog maar het vertrouwen heeft van 19% van de bevolking. De demonstranten wilde met de actie dit gebrek aan vertrouwen in het kabinet zichtbaar maken. De omsingeling werd georganiseerd door het platform Keer het Tij, een bundeling van 525 maatschappelijke organisaties.

De afgelopen drie jaar deden tienduizenden mensen mee aan acties van het platform, ondermeer op 2 oktober vorig jaar in Amsterdam.

Op het podium op het aangrenzende Plein in Den Haag was een optreden van de populaire rapper Def Rhymz, bekend van zijn hits Doekoe en De Bom. Sprekers op het podium waren ondermeer Femke Bartels (Greenpeace), Fred Gersteling (Huurdersvereniging), Femke Halsema (GL)-ovb, Jan Marijnissen (SP), Mohammed Rabbae (comite GIG), Diederik Samsom (PvdA), Niek Stam (FNV Bondgenoten) en anderen.

© BON / FBF.NL / Bas de Meijer
Provincie:
Tag(s):