zaterdag, 29. oktober 2005 - 18:39

Tottenham en Arsenal in evenwicht

De derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal is vanmiddag in een 1-1-gelijkspel geëindigd. De ploeg van trainer Martin Jol dicteerde in de eerste helft en nam ook een verdiende voorsprong via Ledley King.

Mido behoorde in dat eerste bedrijf tot de absolute uitblinkers en had een belangrijk aandeel in de openingstreffer. Dankzij zijn blok op Sol Campbell kon King vrij inkoppen. The Gunners hadden na de thee het beste van het spel en kregen via een treffer van de jarige Robert Pires alsnog het verdiende wedstrijdpunt.

Dennis Bergkamp en invaller Robin van Persie konden hun stempel niet drukken, hoewel de oud-Feyenoorder een paar keer dichtbij een treffer was. Edgar Davids was geschorst vanwege zijn gele kaart in de uitwedstrijd tegen Manchester United van vorige week.

Chelsea blijft onverstoorbaar doorgaan waar het het hele seizoen al mee bezig is: winnen. Dit keer was Blackburn Rovers. het slachtoffer. Op het eigen Stamford Bridge werd het 4-2. Toch ging het niet zo makkelijk voor The Blues als de stand deed vermoeden.

Aanvankelijk leek Chelsea, met Arjen Robben op de bank, een makkelijk middagje te krijgen. Binnen tien minuten zatend de Londenaren al op rozen. Eerst scoorde Didier Drogba al weer zijn zesde van het seizoen en vervolgens leek Frank Lampard vanaf de penaltystip het duel vroegtijdig te beslissen.

Blackburn toonde echter veerkracht. De door Newcastle United afgeserveerde Welshman Craig Bellamy bracht de bezoekers echter voor rust nog langszij. Ook hij mocht een strafschop benutten. En vlak voor rust profiteerde de aanvaller van een zeldzame fout van de doorgaan zo betrouwbare Chelsea-doelman, Petr Chech.

Na rust stelde het elftal van José Mourinho echter orde op zaken. Lampard, met zijn tweede van de wedstrijd en negende (!) van dit seizoen, bracht de regerend landskampioen weer op voorsprong en een kwartier voor tijd maakte Joe Cole aan alle onzekerheid een einde.

Liverpool herstelde zich van de 2-0 nederlaag tegen Fulham, van vorig weekend, en was op Anfield Road met diezelfde cijfers te sterk voor West ham United. De tweede treffer van de Champions League-winnaar kwam op naam van invaller Boudewijn Zenden. Eerder had Xabi Alonso The Reds al op voorsprong gezet.

Wigan Athletic, de revelatie van deze Premiership-jaargang, bleef door een heel laat doelpunt in het spoor van Chelsea. Tegen Fulham zorgde de Franse verdediger Pascal Chimbonda met een rake kopbalin de extra tijd van de tweede helft voor een orkaan van vreugde in het JJB Stadium.

Tegenover de winst van Wigan, stond de nederlaag van die andere verrassing: Charlton Athletic. In een draak van een wedstrijd zorgde Bolton-spits Kevin Noval halverwege de tweede helft voor enige opwinding op de tribunes van The Valley: 0-1.

Everton, tenslotte, heeft de goede lijn van vorige week door weten te trekken. Na het stuntje tegen Chelsea (1-1), werd nu gewonnen van en bij Bimingham City. De enige treffer kwam op naam van Simon Davies. Andy van der Meijde stond - na zijn invalbeurt in de League Cup - voor het eerst in de basis bij The Toffees. Na 69 minuten was de pijp leeg en liet de ex-Ajacied zich vervangen.