maandag, 28. november 2005 - 13:07

Toyota presenteert 2006-wagen in Barcelona

Een grote verrassing vanochtend te Barcelona: Toyota onthulde aldaar onverwacht de nieuwe auto voor 2006. De Japanners zijn met drie maanden, voor de start van seizoen 2006, de eersten die hun nieuwe bolide tentoonstelden.

Technisch directeur van het team Mike Gascoyne denkt met de vroege launch een aanzienlijk voordeel te hebben. "We zijn al sinds het einde van 2004 bezig met de TF106 en de introductie van de auto in zo'n vroeg stadium is een bewijs van het harde werk. Bovendien laten we hiermee zien dat we snel kunnen reageren en snel vooruitgang kunnen boeken, iets wat vereist is wil je meedoen in de kop van het veld in de Formule 1."

De TF106 is afgezien van de achterkant van de auto, die aangepast is op de V8-motor, niet geheel nieuw: de monocoque en de voorkant van de auto zijn voortgekomen uit de ontwikkeling van de TF105B, die de laatste twee races van 2005 werd ingezet. De auto is dan ook nog niet af: voor de aanvang van het seizoen zal Toyota net als vorig jaar een neuw aërodynamisch pakket introduceren. De auto zal overigens deze week al rijden, waar wij dus actueel beeldmateriaal van zullen verslaan.

Gascoyne: "We passen het schema van vorig jaar aan, aan de vroege inzet van de nieuwe auto. Dit geeft ons de kans de mechanica grondig te testen, om vervolgens voor de eerste race een nieuw aërodynamisch pakket te introduceren. Deze strategie hielp ons begin 2005 om competitief te zijn, en we verwachten dat het in 2006 niet anders zal zijn."

"De voorkant van de auto is een evaluatie van de TF105B, die in Japan en China racete, maar het voornamelijkste dat verandert is door de reglementen is de achterkant. De belangrijkste verandering is het integereren van de V8, wat resulteerde in het opnieuw ontwerpen van de achterkant."
Categorie:
Tag(s):