donderdag, 3. november 2005 - 14:45

Trein ramt vrachtwagen met hout

Wijhe

Donderdagmiddag om half twee is op een spoorwegovergang in Wijhe een trein op een vrachtauto gebotst. Daarbij is de trein gedeeltelijk ontspoord. De treinmachinist is zwaargewond geraakt en de chauffeur van de vrachtwagen is donderdagavond aan zjn verwondingen bezweken. Ook drie treinreizigers zijn met lichtere verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.

Een dertigtal treinreizigers kon ter plaatse worden behandeld aan lichte verwondingen. Door de grote materiële schade kunnen er naar verwachting tot zaterdag geen treinen rijden. NS zet bussen in tussen Deventer en Zwolle. De extra reistijd bedraagt ongeveer een half uur.

Het betrof de sneltrein uit Roosendaal via Arnhem en Deventer, die om 13.43 uur in Zwolle had moeten aankomen.
In de dubbeldekker reisden ongeveer 150 tot 200 reizigers. De met hout beladen vrachtauto werd aangereden op een met knipperlichten beveiligde spoorwegovergang in de Wengelerafweg in Wijhe.

De treinreizigers werden opgevangen in een nabijgelegen sporthal en konden later hun reis vervolgen met bussen en taxi’s.
Het voorste deel van de trein is ontspoord. Rails en bovenleidingen zijn over grote afstand beschadigd. ProRail verwacht dat het herstel minstens tot zaterdag gaat duren.
Provincie:
Tag(s):