maandag, 18. juli 2005 - 17:59

Trein vervangt Cityhopper

Amstelveen

KLM en Air France gaan de bestemming Eindhoven anders bedienen. Met ingang van de winterdienst 2005/06 gaat Air France Eindhoven met Parijs Charles de Gaulle verbinden. Vanaf 11 december 2005 gaat de NS een snelle, directe en hoogfrequente treinverbinding tussen Eindhoven en Schiphol rijden. Met ingang van die datum wordt de vluchtoperatie van KLM Cityhopper op deze route gestaakt.

Air France vliegt vanaf 30 oktober a.s. twee retourvluchten per dag tussen Parijs en Eindhoven. Vanaf 11 december komt er een derde, dagelijkse frequentie bij. Op deze route zal Air France een ATR 42-500 inzetten, die plaats kan bieden aan 48 passagiers. Het vluchtschema tussen Parijs en Eindhoven biedt de reiziger een goede en frequente directe verbinding tussen beide steden. Bovendien sluiten de vluchten in Parijs in de dienstregeling goed aan op het wereldwijde Air France-netwerk vanaf Charles de Gaulle.

Op 11 december a.s. neemt de NS de Utrechtboog in gebruik, waardoor een nieuwe, rechtstreekse treindienst op het traject tussen Eindhoven en Schiphol werkelijkheid wordt. De reisduur per trein tussen het centrum van Eindhoven en Schiphol zal dan 1:20 uur bedragen. De dienst zal op werkdagen in beide richtingen twee keer per uur worden uitgevoerd.
Categorie:
Tag(s):