dinsdag, 29. november 2005 - 17:19

Treinroker bedreigt conducteur met de dood

Zwolle

Dat roken slecht is voor de gezondheid is algemeen bekend. Minder bekend is dat roken in een trein de gezondheid van de conducteur schaadt. Dat ondervond een NS medewerker tijdens het uitoefenen van zijn beroep. Hij werd door een roker met de dood bedreigd

Het voorval gebeurde afgelopen weekend in een intercitytrein richting Zwolle. Een man uit Gouda rookte een sigaretje in een niet rokersdeel en werd door de conducteur vriendelijk verzocht daarmee te stoppen. Omdat de man, zelfs na meerdere verzoeken, geen gehoor gaf aan het verzoek moest hij de trein verlaten. Dat deed hij wel maar tijdens het verlaten van de trein greep hij de conducteur en bedreigde de man met de dood.

Er ontstond een worsteling en dankzij het snelle optreden van een collega van de conducteur kon de Goudenaar worden overmeesterd. Op het station in Zwolle is de man overgeleverd aan de politie. Het is niet de eerste keer dat een roker voor overlast zorgt in een trein. De irritatie over roken is voor conducteurs vaker de oorzaak van stevige woordenwisselingen.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):