zondag, 19. juni 2005 - 18:59

Treinverkeer plat rond Amsterdam

Amsterdam

De sein- en wisselstoring die al het treinverkeer rondom Amsterdam platlegde is verholpen en inmiddels rijden er weer mondjesmaat treinen vanaf het Centraal Station. Veel dagjes mensen die naar het strand in Zandvoort waren geweest konden niet huiswaarts naar Amsterdam. Voor hen duurde het strandbezoek langer dan gepland. Ook treinen die op het CS stonden ten tijde van de storing konden niet verder.

Een woordvoerder van ProRail maakte bekend dat de storing niet door het warme weer komt maar door een probleem met de hardware van de computers. Het zal nog wel enige tijd gaan duren voor de treinen weer volgens het spoorboekje rijden.

Door een breuk in de bovenleiding is bij Maarssen het spoor nog gestremd, verwacht wordt dat dit rond 22.00 uur opgelost is. Ook tussen Woerden en Utrecht komt het verkeer moeilijk opgang vanwege werkzaamheden aan het spoor. Reizigers moeten hier rekening houden met vertragingen.

Met het warme weer van morgen in het vooruitzicht worden extra storingsmonteurs in gezet, ten einde problemen zoals die zich vandaag voordeden te voorkomen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):