vrijdag, 22. juli 2005 - 0:09

Trompettist Miel Theeuwen verlaat Neet Oet Lottum

Venlo

Na tien jaar lief en leed gedeeld te hebben met de vijf anderen, heeft Miel Theeuwen z'n bandmakkers te kennen gegeven dat hij wil stoppen met optreden. Na een decennium lang weekeindes en kilocalorieen opgeofferd te hebben voor dat ene doel (succes hebben met Neet oet Lottum) vindt Miel 't wel mooi geweest. Er is geen ruzie, er is geen wrevel, er is geen onvrede: louter de wens eens wat tijd over te hebben voor nieuwe dingen doen Miel deze beslissing nemen. De band vindt het jammerder dan jammer dat hij ermee ophoudt maar gaat zonder te haperen door.

Miel speelt nog in een optrede mee namelijk op donderdag 11 augustus in het Julianapark in Venlo.

Een nieuwe trompettist staat, mede dankzij de enthousiaste stoomcursus van Miel, al klaar in de coulissen. Zijn opvolger wordt de in Lottum geboren en getogen Hans Reivers. Hij is geen vreemde voor de band en de fans. Toen Miel in 2000 een half jaar in China woonde verving Hans hem al eens. Al die tijd heeft Hans stiekem gehoopt ooit nog eens gevraagd te worden, maar dat het inderdaad van is gekomen heeft hem verrast. Nu staat hij te popelen om de buun op de mogen en dat moment zal weldra aanbreken.

Natuurlijk wordt er op gepaste wijze afscheid genomen van Miel. De band doet dat op haar manier en de fanclub zal er ongetwijfeld een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Voor alle andere belangstellenden plaats Neet oet Lottum eind deze week een "Book van Hojje" op http://www.neetoetlottum.nl. Iedereen die wil kan daar in een paar regels afscheid nemen van een beeldbepalende Neet oet Lottum-muzikant. Miel Theeuwen, de vleesgeworden ratio die evenwel met het juiste instrument een gevoelswereld voor je kon openen, stopt. Als trompettist - en niet als fan.

© BON Bericht/foto's Neet Oet Lottum
Provincie:
Tag(s):