vrijdag, 22. april 2005 - 11:10

Trust moet Verstappen 200.000 dollar betalen

Het computerbedrijf Trust is door de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot het betalen van 200.000 dollar aan Jos Verstappen. Trust heeft volgens de rechter onrechtmatig gehandeld omdat het bedrijf naast het exclusiviteitscontract dat het met Verstappen had, ook nog andere partijen heeft gesponsord binnen de autosport. Vorig jaar was dat Jordan en dit jaar prijken de Trust stickers op de helm van Christijan Albers en de Minardi's.

Het bedrag van 200.000 dollar is gebaseerd op de sleutel die in een onderlinge contract is opgenomen waarin staat dat Verstappen recht heeft op 20% van het gesponsorde bedrag.

Vorig jaar sponsorde Trust, Jordan, voor 1 miljoen dollar en dat was mogelijk door een eenmalige vrijstelling van de kant van Verstappen.

Trust was het hier niet mee eens en verdedigde zich voor de rechtbank door te zeggen dat Verstappen weigerde in 2004 een testrit uit te voeren voor Jordan. Verstappen verklaarde echter niet goed in de auto te passen. De rechter had geen boodschap aan het verweer van Trust en stelde Verstappen in het gelijk.

Trust heeft daarom per direct al zijn sponsoractiviteiten in de autosport stop gezet. Naar het schijnt zijn er achter gesloten deuren gesprekken aan de gang tussen beide partijen om tot een, voor beide partijen, schappelijke overeenkomst te komen.

Het is goed mogelijk dat Verstappen, als onderdeel van de overeenkomst met Trust, alsnog van start gaat in de Amerikaanse Champ Car series. Tevens wordt er onderhandelt over de mogelijkheid dat de sponsoring van Albers en Minardi wordt voortgezet en wellicht zelfs met Trust als titelsponsor van Minardi.
Categorie:
Tag(s):