zaterdag, 4. juni 2005 - 21:03

Tsjechië haalt uit tegen Andorra

Tsjechië heeft Nederland afgelost aan kop van Groep 1. De ploeg van bondscoach Karel Brückner zette in eigen huis Andorra met liefst 8-1 opzij.

De Tsjechen kwamen via Vratislav Lokvenc en Jan Koller op 2-0, waarna Gabi Riera voor de aansluitingstreffer tekende. Vladimir Smicer zorgde voor een 3-1 ruststand. Vlak na de thee benutte Tomás Galásek een penalty.

Toen Justo Ruiz vervolgens met zijn tweede gele kaart vroegtijdig mocht gaan douchen, kon Tsjechië in de slotfase eenvoudig uitlopen naar een monsterscore.

In de laatste tien minuten zorgden Milan Baros, Tomas Rosicky (strafschop), Jan Polak en andermaal Vratislav Lokvenc voor de 8-1 eindstand. Tsjechië staat nu twee punten voor op Nederland, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld.

Goran Pandev bezorgde Macedonië drie punten. De middenvelder van Lazio Roma nam beide doelpunten voor zijn rekening in de uitwedstrijd tegen Armenië. Ajacied Edgar Manucharyan bracht de spanning nog wel even terug in de wedstrijd, maar het bleef uiteindelijk bij 1-2.
Categorie:
Tag(s):