zondag, 14. augustus 2005 - 14:21

TV Oranje; nog een nieuwe TV zender

Zes weken na de start van Talpa krijgt Nederland er nog een nieuw TV-kanaal bij. Op 1 Oktober start TV-oranje, een soort Nederlandstalige TMF alleen te ontvangen op de kabel. De zender laat 24 uur per dag Nederlandstalige clips, orkesten en cabaret zien zonder reclameblokken.
<BR>Eén van de initiatiefnemers is Krijn Torringa, vroeger één van de bekendste AVRO DJ&#039;s, en nu ook nog stadionspeaker bij FC Twente.

De man die het bedacht heeft is TV-progamma producent Gerard Ardesch, ook de maker van de succesvolle real-life soap 'Gewoon Jannes'. Torringa die ook nog een radio programma presenteert bij Radio-Oost en tegenwoordig woonachtig in Glanerbrug, presenteerde vroeger het programma Hollands Glorie maandags tussen 12.00 en 14.00 uur bij de AVRO op Hilversum 3, waarin alleen Nederlandse muziek aan bod kwam.
Torringa geldt als één van de grote Nederlandse muziekkenners en is verantwoordelijk voor de programmering van de zender.

Beide heren constateren dat er een grote vraag is naar Nederlandstalige muziek die door de meeste omroepen geboycot wordt en zij zien hierin een gat in de markt. De inkomsten krijgt het kanaal van de abonnementsgelden van de kabelmaatschappijen. TV Oranje begint op 1 Oktober op TV-Home maar verwacht dat daarna nog meer kabelaanbieders zullen volgen. De liefhebbers die nog steeds treuren om het verdwijnen van Chiel Montagne met zijn 'Op volle toeren' weten nu dus waar ze terecht kunnen.

©BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):