donderdag, 21. juli 2005 - 9:40

TVM pakt maffia aan

Hoogeveen

Het verzekeringsbedrijf TVM, gespecialiseerd in verzekeringen voor het beroepsgoederenvervoer over de weg heeft de afgelopen jaren zelf het initiatief genomen om eigenhandig gestolen vrachtwagens en ladingen terug te halen uit Polen en Rusland. Hiervoor werkt TVM samen met Nederlandse onderzoeksbureaus die contacten hebben met bureaus als Rutkowski, die voornamelijk ex-politieagenten inzet om gestolen vrachtauto’s terug te krijgen.

Volgens directeur Stam van TVM, gebeuren deze acties in goede samenwerking met de lokale autoriteiten, die zelf door geldgebrek de middelen niet in huis hebben om deze bendes aan te pakken. Detectivebureaus als Rutkowski werken meer in opdracht van Westerse bedrijven en verzekeraars en hebben wel de middelen en geld om zich goed te bewapenen. Dit is ook wel noodzakelijk zo vertelt Stam, deze criminele bendes zijn pure maffia.

Van alle Europese landen staat Nederland bovenaan als het gaat om gestolen voertuigen. In de maanden januari t/m juni werden maar liefst 157 Nederlandse vrachtwagens gestolen. Hiervan werden er 102 teruggevonden, waarvan vaak de lading ontbrak.
Categorie:
Tag(s):