dinsdag, 8. november 2005 - 12:18

Twee branden en PlayStationdief in 'Plysjepost'

Leeuwarden

In het programma 'Plysjepost' van Omrop Fryslân vragen politie en justitie aandacht voor drie zaken. Te weten de brand van de McDonalds in Goutum, de brand van de FEBO in Leeuwarden en een terugkerende Play Station dief in de Mediamarkt te Leeuwarden.
<BR>
<BR>De politie en justitie zijn bij alle drie zaken opzoek naar informatie, getuigen en verdachte personen. Bij de FEBO-zaak heeft de betreffende verzekeringsmaatschappij een beloning uitgeloofd.

1. Brandstichting FEBO te Leeuwarden

Maandagmorgen 24 oktober omstreeks 03.45 uur bleek een brand te woeden in het pand van de FEBO aan het Ruiterskwartier. In het pand, waarop dat moment niemand aanwezig was, werd in eerste instantie rook waargenomen. Toen de brandweer arriveerde bleek er aan de achterzijde van het pand sprake te zijn van een uitslaande brand.

Na onderzoek door de technische recherche en het verhoor van de medewerkers bleek de brand vermoedelijk te zijn aangestoken. Door een getuige werd de bewuste nacht rond half 4, tussen het tijdstip dat de snackbar was verlaten door personeel en het uitbreken van de brand, gezien dat een manspersoon bezig was met de toegangsdeur van de snackbar. Het rolluik was toen voor de helft gesloten. Het zou gaan om een man van ongeveer 1,80 meter lang met een bruine leren jas aan. De politie sluit niet uit dat deze man iets te maken heeft met de brand. De politie wil graag in contact komen met getuigen die deze man hebben gezien.

Verder wil de politie weten of er mensen zijn die op maandag 24 oktober tussen 02.30 uur en 03.45 uur auto's geparkeerd hebben zien staan op het Ruiterskwartier. Het is goed mogelijk dat de dader zich voor de brand in de omgeving van het Ruiterskwartier heeft opgehouden. Mensen die daar informatie over hebben, worden ook gevraagd om contact op te nemen.
Door de verzekeringsmaatschappij is een beloning uitgeloofd. De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de tip.

2. Brandstichting McDonald's te Goutum

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober wordt er om 04.30 uur brand ontdekt bij McDonald's te Goutum. Door de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld. Hierbij is de computer met daarop de beelden van de bewakingscamera's veilig gesteld. Ondanks dat de computer brandschade had opgelopen konden er toch nog beelden worden veiliggesteld.

Op het beeldmateriaal is te zien dat een persoon naar de McDonald's toeloopt. Hij houdt zich dan op bij een opslaghok. Even later is er een steekvlam te zien. In het programma kan maar een gedeelte van het beeldmateriaal getoond worden, omdat de recherche nog niet alles vrij wil geven. Kort voor de brand rijdt een witte personenauto, mogelijk van het merk Hyundai en het type Pony, langs de Mc Donalds. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de brandstichting. De politie wil ook graag in contact komen met de bestuurder van de personenauto of met mensen die weten wie deze man is.

3. Diefstal playstations Mediamarkt te Leeuwarden

Op maandag 26 september 2005 tussen 15.15 en 16.00 uur wordt er uit de Mediamarkt te Leeuwarden door een man een Play Station van het merk Sony gestolen. Van de vermoedelijke dader zijn video opnamen gemaakt. Op maandag 17 oktober om 17.15 uur wordt er door dezelfde man weer een Play Station weggenomen uit de Mediamarkt. Ook nu staat de man weer op de video. Het gaat om een negroide man met kort zwart haar. Leeftijd tussen 20 en 30 jaar. In de uitzending zijn foto's van de man te zien. De politie wil graag in contact komen met mensen die de man herkennen.
Provincie:
Tag(s):