woensdag, 30. november 2005 - 17:27

Twee doden bij grote brand in garagebedrijf

Borne

Bij een grote brand bij garagebedrijf en tanksstation Diepenmaat aan de Grotenstraat in Borne is vanmiddag een 35-jarige man uit Borne aan zijn verwondingen overleden en een 34-jarige man uit Hengelo lichtgewond geraakt. Beide zijn medewerkers van het garagebedrijf. Eén derde slachtoffer werd op dit moment nog vermist. Ook hij is woensdagavond dood aangetroffen in het garagebedrijf. Dat heeft een woordvoerder van de politie vanavond bevestigd.

Aanvankelijk zijn er 2 slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 35-jarige man is in de loop van de middag in het ziekenhuis overleden. Het andere slachtoffer kon in de loop van de avond het ziekenhuis weer verlaten en is inmiddels weer thuis. Hij had ademhalingsmoeilijkheden en lichte brandwonden waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld.

De brand brak om 14.45 uur uit in de werkplaats en sloeg al snel over naar de showroom en de winkel bij het tankstation. Waarschijnlijk heeft benzine vlam gevat al zal een technisch onderzoek dit moeten uitwijzen. Dit onderzoek wordt zwaar gehinderd doordat een gedeelte van het pand is ingestort.

Er werd aanvankelijk ook gevreesd dat de brand over zou slaan naar het aan de straat gelegen tankstation, maar die bleek al snel veilig omdat de brandstoftanks onder de grond liggen. Door de grote rookontwikkeling en ontploffingsgevaar van gasflessen en LPG tanks is een groot stuk rondom de brand afgezet geweest door de politie.

Er ontstond ook een verkeersopstopping omdat een afslag naar Borne vanaf de autosnelweg was afgezet. De brandweer heeft na metingen rond de brand geconstateerd dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.
De brand met grote rookontwikkeling trok veel publiek.
Provincie:
Tag(s):