zondag, 9. oktober 2005 - 13:58

Twee doden en zwaargewonde na botsing met lichtmast

Tilburg

Zaterdagnacht zijn omstreeks 02.10 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Ringbaan Noord een 23-jarige Tilburger en zijn 20-jarige Tilburgse vriendin om het leven gekomen. Een 17-jarige broer van het 23-jarige slachtoffer werd na het ongeval uit de auto geslingerd en raakte zwaar gewond. De auto die tegen een verkeerslichtenmast botste, vloog na het ongeval in brand.

De auto met daarin de slachtoffers reed voorzover nu duidelijk is, vanaf de Ringbaan Oost de Ringbaan Noord op. De bestuurder raakte in de flauwe bocht kennelijk de macht over het stuur van de auto kwijt en botste met zijn voertuig tegen de verkeerslichtenmast op de middengeleider. Daarbij raakte de auto in brand. Een slachtoffer werd uit de auto geslingerd. De andere twee inzittenden bleven achter in het brandende voertuig en kwamen om het leven. Een getuige heeft nog geprobeerd de inzittenden uit het voertuig te halen, dit lukte niet meer door de hevige brand.
De ravage ter plaatse was enorm. Overal lagen brokstukken. De motor van de auto was enkele tientallen meters door de lucht geslingerd en kwam terecht over een muur in de tuin van een woning aan de zuidelijke zijde van de Ringbaan Noord.

De politie creëerde een ruime afzetting. De brandweer heeft ter plaatse de brand geblust en geassisteerd bij het bergen van de lichamen. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden & West Brabant hebben een sporenonderzoek ingesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Voor de familieleden van de slachtoffers is het bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. ©BON
Provincie:
Tag(s):