woensdag, 23. februari 2005 - 9:29

Twee miljoen kentekens opgevraagd

Lelystad

In drie weken tijd heeft de RDW via haar website informatie over meer dan twee miljoen kentekens verstrekt. Sinds eind januari bestaat deze mogelijkheid.

Hiermee vragen mensen 200 keer zo veel voertuiggegevens op als voor die tijd per telefoon. De RDW concludeert dat het opvragen van de informatie via het internet in belangrijke mate een drempel voor mensen heeft weggenomen. Het aantal keren dat de RDW over dit onderwerp is gebeld, daalde met 30 %.

Direct na de start op 28 januari raadpleegden gemiddeld 200.000 mensen de site van de RDW over de kentekengegevens. Nu ligt het gemiddelde rond de 70.000 per dag.

Na het intypen van het kenteken verschijnen gegevens als voertuigsoort, merk, kleur, brandstofsoort en het aantal cilinders, maar ook de datum van de eerste toelating, de eerste tenaamstelling en de datum waarop het voertuig APK-gekeurd moet zijn. Overigens is op geen enkele wijze inzicht te verkrijgen in persoonsgegevens, zoals naam, adres en woonplaats. In totaal kunnen de gegevens van zo'n elf miljoen voertuigen via de site worden opgevraagd. Ook zullen de gegevens van brom- en snorfietsen worden toegevoegd. Brom-en snorfietsen krijgen namelijk vanaf 1 september 2005 een eigen kenteken.

©BON/Sjaak
Categorie:
Tag(s):