dinsdag, 29. maart 2005 - 12:42

Twee ongevallen met trekkers; één dode.

Bij twee ongelukken met tractoren op vrijwel hetzelfde tijdstip is één dode gevallen. Eén chauffeur kantelde op een rotonde waarbij de tractor op hem terecht kwam, en een 16-jarige bestuurder met 1,42 promille alcohol in zijn bloed knalde achterop een personenauto waarbij een vrouw gewond raakte.

Beide ongelukken gebeurden maandagavond rond de klok van 20.00 uur. In Daarle slingerde de 16-jarige bestuurder van een trekker. Tijdens het inhalen door een auto maakte de trekker plotseling een slingerende beweging naar links. De automobilist stopte voor de trekker om de bestuurder op zijn rijgedrag aan te spreken maar de jonge bestuurder knalde achterop de auto. Een vrouwelijke bijrijdster moest met nekklachten naar het ziekenhuis. De 16-jarige had te veel gedronken.

Een 47-jarige man uit Stegeren die op de terugweg was van een trekkerfestival in Marle reed op een rotonde in Den Ham te hard waardoor zijn tractor omsloeg. Hij kwam onder de trekker terecht. Omstanders zetten de tractor weer overeind. De man was echter dermate zwaar gewond dat hij even later overleed.

© BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):