zaterdag, 8. januari 2005 - 17:53

Twee pk voor Azië.

Wageningen

Overal in Nederland zijn ze. Van die mensen die creatief zijn in het bedenken van acties voor Azië. Zo ook Simone Woudenberg uit Wageningen. Zij bedacht dat ze met twee paarden en een huifkar rondjes kon rijden over de dijk in Wageningen.

Voor twee euro kon men mee met een redelijk unieke tocht van ongeveer 20 minuten. Uniek, omdat de rit over een stuk dijk voerde, waar normaal alleen gewandeld of gefietst kan worden. Vanaf de huifkar had men een mooi uitzicht over het uitgestrekte landschap en de rivier.

“ We wilde eigenlijk om 12.00 uur beginnen, maar de regen kwam op dat moment met bakken uit de hemel. Op zich niet zo erg, ik bedoel ik ben niet bang om nat te worden, en zeker niet met het doel in het achterhoofd, maar de klandizie zou nihil zijn geweest�, aldus Woudenberg. Maar om 13.00 uur was het dan toch zover. Op de markt in Wageningen stonden 2 paarden met een huifkar erachter. Een apart gezicht, zo midden tussen de parkeerautomaten, geparkeerde auto´s, winkels en de markt. Dusdanig apart, dat gelukkig al snel mensen kwamen vragen wat de bedoeling was. Na het horen van het goede doel waren de meeste mensen enthousiast en stapten in.

De precieze opbrengst is nog niet bekend, maar het leek vanmiddag een succes te worden. En zo is wederom een particulier initiatief voor Azië geslaagd. Mooi toch !?
Provincie:
Tag(s):