maandag, 26. december 2005 - 12:36

Twee tankstations overvallen

Landgraaf

In Kerkrade zijn zaterdagmiddag, 24 december 2005, kort na elkaar twee tankstations overvallen. Bij een van de overvallen werd een klein geldbedrag buitgemaakt, bij de andere bleef het bij een poging. De daders zijn nog steeds voortvluchtig.

Omstreeks 15.15 uur zaterdag stapte een onbekend gebleven man een tankstation aan de Nieuwstraat binnen om een pakje sigaretten te kopen. Toen hij dat gekregen had, hoorde de kassière hem zeggen: ‘En nu wil ik het geld uit de kassa. Het is Kerstavond en ik heb geen geld’. Terwijl hij dat zei, sloeg hij zijn jas open en riep tegen de vrouw: ‘Ik heb een knepper bij me’.

Ze zag in de binnenzak van de jas een voorwerp dat op een kolf van een revolver leek en besloot gevolg te geven aan het bevel van de man. Daarop liep deze met een klein geldbedrag weg in de richting van de Pricksteenweg.

Kort daarvoor was de politie gealarmeerd voor een vermoedelijke poging tot beroving van een tankstation in de Hamstraat. Daar stapte een man binnen die op een kruk ging zitten en tegen de cassière zei: ‘Ik ga me hier dadelijk voor de kop schieten en dan neem ik jullie mee’. Daarop wees de vrouw hem resoluut de deur.

De man verliet de zaak maar kwam onmiddellijk weer terug en mompelde ‘geld’. Toen de vrouw antwoordde dat zij dat net had weggebracht, liep de man onverrichterzake weg in de richting van de Dominiale Mijnweg. De politie heeft beide zaken in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):