vrijdag, 25. november 2005 - 14:13

Twee woningen beschadigd door brand

Utrecht

Bij een binnenbrand in een woning aan de Spinozaweg is in de nacht van donderdag op vrijdag de zolder en het dak gedeeltelijk weggebrand. De brand is ook overgeslagen naar de bovenste verdieping van het naastgelegen huis. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.

Rond 3.00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van een zolderbrand in een woning aan de Spinozaweg. Hierop is de brandweer uigerukt met een blusvoertuig en een ladderwagen. Ook de Officier van Dienst is ter plaatse gekomen. Na aankomst van het eerste voertuig is direct een tweede blusvoertuig ter assistentie gealarmeerd omdat de vlammen uit het dak kwamen.

De naastgelegen woning heeft ook brandschade opgelopen aan het dak en de zolderverdieping. Door snel optreden is de schade aan de beide woningen beperkt gebleven tot de bovenste woonlagen. De bewoners van beide panden hebben veilig hun woning kunnen verlaten.

Een uur later werd het sein brandmeester gegeven. Bij de brand zijn vier voertuigen en vijftien brandweerlieden ingezet. De oorzaak van de brand wordt zoals gebruikelijk onderzocht door de technische recherche van de politie.
Provincie:
Tag(s):