zondag, 18. december 2005 - 11:06

Tweede actie kerstboom

Tilburg

Zondag zal burgemeester Vreeman om 13.00 uur, tijdens de kerstmarkt, e eerste bal in de kerstboom op de Heuvel hangen. De kerstboom, onderdeel van de jaarlijkse kerstactie van het televisieprogramma Afzender Gemeente Tilburg, werd op woensdag 14 december jl. volgehangen met kerstballen met daarop de persoonlijke nieuwjaarswensen van Tilburgers. Door het slechte weer is de kerstboom omgewaaid. De organisatie heeft de kerstboom met behulp van een hoogwerker weer recht gezet. Helaas is hierbij wel een aantal kerstballen gesneuveld. Vandaag worden er tussen 13.00 uur en 14.00 uur opnieuw kerstballen in de boom gehangen.

Tijdens de kerstactie op woensdag 14 december jl., van het televisieprogramma Afzender Gemeente Tilburg, is ook gecollecteerd voor het Tilburgse Monument. De opbrengst hiervan is 365,- euro.

Op de Mytylschool in Tilburg vindt dinsdag 20 december a.s. vanaf 19.15 uur de jaarlijkse kerstviering plaats. Denis Hendrickx, lid van het Comité van Actie, zal daarbij aanwezig zijn. Het thema voor deze viering is: "geen zinloos geweld, maar vrede". Elk jaar kiest de school, rond kerst, een goed doel uit om daaraan een bedrag te schenken. Dit jaar is dat het Monument Tegen Zinloos Geweld. Na de viering is er een stille tocht ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van zinloos geweld en als protest tegen zinloos geweld in het algemeen. Aan het eind van de tocht worden witte ballonnen losgelaten. Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van de witte ballonnen gaat naar het Monument Tegen Zinloos Geweld.
Provincie:
Tag(s):