vrijdag, 3. juni 2005 - 14:23

Tweede directe CL-plaats in zicht

De KNVB heeft de beginstand van de zogenaamde UEFA-barometer voor volgend seizoen bekend gemaakt. Hierbij zijn de punten van het seizoen 2000/2001 komen te vervallen. Daardoor hebben er voor Nederland interessante verschuivingen plaatsgevonden.
<BR>
<BR>De voornaamste concurrent voor het heroveren van een tweede directe Champions League-plaats is Duitsland. Nu staan de Duitsers nog boven Nederland op de UEFA-ranglijst, maar ze verliezen veel punten nu het seizoen 2000/2001 wegvalt.

Daarin scoorden zij veel punten, omdat Bayern München dat jaar de Champions League won. Het gat met Nederland is nu kleiner geworden.

Boeken de Nederlandse clubs komend seizoen goede resultaten in de Europese toernooien, dan kan ons land een plaats opschuiven naar de zesde ranking. Met als gevolg: weer twee clubs in de Champions League en een plek in de voorronde. Dit zou overigens pas in het seizoen 2007/2008 ingaan.

Achter Nederland stomen met name Rusland en Oekraïne op. Een direct gevaar zijn deze twee landen nog niet, maar dat zouden ze in de toekomst wel kunnen worden.

De ontwikkelingen op de UEFA-ranglijst zijn voor Nederland belangrijk, omdat die ranglijst bepaalt, op basis van de puntenaantallen van de laatste vijf seizoenen, hoeveel clubs de individuele landen mogen afvaardigen voor Champions League en het UEFA Cup-toernooi. Daarom houdt knvb.nl aan de hand van een zogenaamde UEFA-barometer de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten.
Categorie:
Tag(s):