donderdag, 1. december 2005 - 15:23

Tweede dode bij garagebrand is eigenaar zelf

Borne

De tweede dode die is gevallen bij de garagebrand in Borne is de 52-jarige eigenaar zelf. De brandweer heeft woensdagavond om 22.15 uur pas zijn stoffelijk overschot kunnen bergen. Ook een 35-jarige medewerker is om het leven gekomen. Het pand is totaal vernield.

Bij de enorme brand in garagebedrijf Diepenmaat aan de Grotestraat in Borne is de 52-jarige eigenaar zelf op een trieste manier om het leven gekomen. De politie laat in een persbericht weten dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Een 34-jarige medewerker is slechts licht gewond geraakt en mocht woensdagavond al weer naar huis. De brandweer heeft na metingen geen schadelijke stoffen aangetroffen. Ook is er geen asbest vrijgekomen wat aanvankelijk wel gedacht werd.

Frappant detail is dat de brand waarschijnlijk ontstaan is door de vergissing van een klant. De garagemedewerkers waren diesel aan het overpompen uit een tank. Maar de eigenaar van de auto had per ongeluk benzine getankt in plaats van diesel. Hoe de vloeistof vlam heeft kunnen vatten wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):