donderdag, 22. december 2005 - 10:09

Tweede kerstdag kraker in de eredivisie

Tweede kerstdag staat er een echte kraker op het programma. Feyenoord ontvangt dan in de De Kuip AZ. De Alkmaarders voeren de ranglijst op dit moment aan. Hun doelsado is namelijk beter dan dat van nummer twee, PSV.

Feyenoord, dat de laatste paar weken wat stroever draait, heeft drie punten minder dan de koploper. Er mag dan ook gesproken worden van een heus zes punten duel. Bij verlies van Feyenoord wordt het gat, met de ploeg van Van Gaal, immers negen punten.

Vorig seizoen zorgden de ontmoetingen tussen de twee clubs voor mooie wedstrijden. Feyenoord ging in het begin van het seizoen op bezoek in de Alkmaarder Hout en kreeg prompt met 4-1 op de broek. De thuisploeg was gedurende de wedstrijd niet veel beter dan de Rotterdammers, maar het wist effectiever om te gaan me de kansen. Bij rust stond het nog 1-1.

Na rust liep de ploeg, van toen nog Co Adriaanse, binnen een half uur uit naar 3-1. Het was twee keer de Deen Kenneth Perez die het net wist te vinden. Bij Feyenoord sloegen vervolgens de stoppen door. Pascal Bosschaart kon met een rode kaart vertrekken na een zware overtreding op Jan Krompkamp en ook de Koreaan Chong-Gug Song kon gaan douchen, vanwege het slaan van Stein Huysegems. Alsof de ellende nog niet compleet was scoorde voormalig-Feyenoorder Robin Nelisse twee minuten voor tijd ook nog de 4-1.

Vijf maanden later kwamen de ploegen elkaar weer tegen. Dit keer gingen de Alkmaarders echter op bezoek in De Kuip. Het op wraak gezinde Feyenoord kreeg uiteindelijk ruim loon naar werken. Met bij vlagen goed voetbal, wonnen de Rotterdammers met 4-2. Op de overwinning van de thuisploeg viel niets aan te merken.

Salomon Kalou zette zijn ploeg na twintig minuten op voorsprong en vlak voor rust verdubbelde Romeo Castelen de score tot 2-0. Was er bij AZ na de pauze misschien nog enige hoop, dan werd die binnen twee minuten weer de grond ingeboord door Kalou. Met een fraaie volley maakte hij er 3-0 van.

Even later scoorde Nelisse nog wel de 3-1, maar na het vierde doelpunt van Feyenoord en de derde van Kalou was de wedstrijd helemaal gelopen. Dat Buskermolen vlak voor tijd nog een keer voor AZ het net wist te vinden was slechts van belang voor de statistieken.

Hopelijk vallen er maandag net zoveel doelpunten als in de afgelopen twee ontmoetingen. In dat geval staat de bezoekers in Rotterdam-Zuid een echte kerstshow te wachten. Met twee aanvallende teams op het veld zijn de verwachtingen in elk geval hoog gespannen.
Categorie:
Tag(s):