vrijdag, 16. december 2005 - 11:01

Tweede schutter opgepakt in Roermond

Roermond

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident op een schoolplein donderdagmiddag. Hierbij werd een 11-jarig meisje op het schoolplein van basisschool de Steenen Brug in Roermond door een kogeltje van een luchtbuks geraakt. Het meisje raakte lichtgewond, maar hoefde hiervoor niet behandeld te worden.

Donderdagavond werd door de politie een 14-jarige jongen opgepakt. Vrijdagmiddag werd een 13-jarige jongen aangehouden.

Het schietincident, dat rond 17.00 uur plaatsvond, heeft voor veel commotie gezorgd, laat directeur Jos de Kunder weten. Nadat het meisje was geraakt vluchtten de kinderen die op het schoolplein waren het gebouw in. Maar daarmee hield het niet op. Er werd nog geschoten op de ramen en kinderen die via het kleuterpoortje het schoolgebouw verlieten werden ook beschoten. Vanwege de invallende duisternis was het niet te achterhalen waar de schoten precies vandaan kwamen. Toen de politie arriveerde, hield de schutter het waarschijnlijk voor gezien.

In een brief heeft de schoolleiding ouders en leerlingen geïnformeerd. Directeur De Kunder laat weten dat het getroffen meisje het goed maakt en met een ‘lach op haar gezicht’ vrijdag heeft deelgenomen aan de lessen.

In overleg met Justitie wordt bekeken wat er met de twee jongens gaat gebeuren. De gebiedsmentor heeft vrijdag op school de kinderen de stand van zaken uitgelegd.
Provincie:
Tag(s):