zondag, 1. mei 2005 - 12:41

Tweede zege Rossi, Van den Goorbergh 6e

Shanghai

Valentino Rossi boekte zondag zijn tweede zege van het seizoen en zeventigste in zijn carrière. Tijdens een verregende race was de Italiaan de concurrentie te snel af. Rossi had het hele weekend problemen met de afstelling van zijn motor, maar wist voor de race toch zijn zaken voor elkaar te krijgen. Jurgen van den Goorbergh wist, in zijn eerste MotoGP-race sinds 3 jaar, een uitstekende zesde plaats te scoren.

Grootste verrassing was de Fransman Olivier Jacque. De Kawasaki-coureur maakte zijn rentree in de koningsklasse. Nog nooit wist de Fransman een podiumplaats te bemachtigen, maar reed uiterst sterk naar een tweede plaats op het druipnatte circuit van Shanghai. Marco Melandri, gestart van de tweede startplek, wist met nog enkele ronden te gaan teamgenoot Sete Gibernau van de derde plaats te stoten.

De Spanjaard was van pole position vertrokken, maar kwam er in China totaal niet aan te pas en zag zijn achterstand op rivaal Valentino Rossi alleen maar groeien. Gedesillusioneerd zette Gibernau na startfinish zijn machine aan de kant.

Jurgen van den Goorbergh wist in Shanghai zijn visitekaartje af te geven. De Nederlander verving de geblesseerde Makoto Tamada die tijdens de kwalificatie in Estoril zijn rechterhand brak bij een valpartij. Gestart van de negentiende positie reed de sympathieke Brabander een uiterst sterke race. Doel was belangrijke punten voor het WK-constructeurs te scoren. Niet alleen wist Van den Goorbergh zijn taak te volbrengen, maar gaat daarmee teamgenoot Tamada voorbij in de tussenstand van het kampioenschap.

‘Dat was wat, die race! Om vol van te schieten’, aldus Van den Goorbergh op zijn website. ‘Alles ging zoals gewenst. Ik maakte bij de start meteen een plek of 6 goed en stapsgewijs ging ik steeds iets verder naar voren. Ik wilde graag deze race uitrijden en het team was ook erg blij met dit resultaat!’

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):