maandag, 21. november 2005 - 13:51

Tweeduizend mensen genieten van schoppen en slaan

Enschede

Een kickboxgala waarin 5 uur wordt geschopt, geslagen en gevochten. Voor veel mensen waarschijnlijk niks, maar zo'n 2000 mensen hebben hiervan zondag genoten in de Pathmoshal in Enschede. De kaarten hiervoor vlogen letterlijk over de toonbank en het gala was in no-time uitverkocht

Een boxring met 2000 mensen eromheen, en dat in Enschede. Kickboxen is schijnbaar hot. Verleden jaar liep het ook al storm toen het gala werd gehouden in de Twentehallen. Dit jaar kreeg het gala de titel 'Blood, Sweat en Tears' mee. Rond de ring zaten de sponsoren aan tafeltjes met hun genodigden te genieten van een hapje en een drankje. Daarachter de 'gewone' mensen.

In de ring krijgen de winnaars maar ook de verliezers evenveel applaus. Topacts was het gevecht tussen de Zweed Per Eklund en de Spanjaard Chico Martinez. Chico bijgenaamd 'El Toro' is gewoon Nederlander maar kwam uit voor Spanje. Chico traint altijd in een sportschool in Glanerbrug. Even leek hij te gaan winnen maar tijdens een bloedstollend gevecht moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de Zweed. Het publiek heeft zich in ieder gaval uitstekend vermaakt.
Volgend jaar krijgt Chico weer een herkansing.
Provincie:
Tag(s):