vrijdag, 14. januari 2005 - 12:14

Tweehonderd gevonden fietsen wachten op eigenaar

Harderwijk

De Stadswachtorganisatie en de politie van Harderwijk roepen u op meer aandacht te besteden aan de registratie van uw fiets en bij diefstal altijd aangifte te doen. Op dit moment beheert de politie namelijk ruim 200 fietsen die niet aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven kunnen worden. Van de vermissing is geen aangifte gedaan of essentiële informatie (merk en framenummer) ontbreekt. De fietsen kunnen daardoor niet bij de eigenaar worden terugbezorgd.

Bijna dagelijks krijgt de politie Harderwijk meldingen van onbeheerd aangetroffen fietsen. Deze fietsen worden door de stadswachten opgehaald. In samenwerking met de politie wordt gekeken of de fietsen van diefstal afkomstig zijn. Bij dit onderzoek is de politie aangewezen op een aangifte van diefstal. Ook helpt het als het framenummer bekend is of de postcode en het huisnummer ingegraveerd staan. Opvallend veel fietsen kunnen niet aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. Hier zitten waardevolle exemplaren tussen. Na verloop van tijd gaan alle fietsen naar de kringloop en worden de ‘slopertjes’ vernietigd.

Soms wordt de eigenaar van een gevonden fiets wel gevonden, bijvoorbeeld via de postcode/huisnummer maar blijkt dat deze geen aangifte heeft gedaan. Zonder aangifte kan de dief of heler niet worden aangepakt, daarom is het belangrijk dat bij diefstal van de fiets altijd aangifte wordt gedaan. Dat kan tegenwoordig ook via internet. Kijk hiervoor op www.politie.nl.
De politie vraagt u het framenummer van uw fiets te noteren en zodanig te bewaren dat het bij eventuele aangifte van diefstal opgegeven kan worden.

Wilt u meer weten over vermiste en gevonden rijwielen? Bel dan de Stadswachten op het politiebureau van Harderwijk, aanwezig op werkdagen 10.00 - 12.00 uur en via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):