zondag, 6. februari 2005 - 16:12

Tweemaal ontsnapt aan arrestatie

Nuenen

Een grote groep jongeren heeft zaterdagnacht rond 2.30 uur tot tweemaal toe arrestanten weten te bevrijden uit een politieauto. Dit alles gebeurde op de Soesterbeekseweg toen de politie na sluitingstijd bij een horecagelegenheid twee vechtende jongeren uit elkaar wilde halen. Een agent werd hierbij in zijn nek geslagen waardoor de politie hem aanhield en in de politieauto opsloot.

Op dat moment keerde een groep van ongeveer 50 jongeren zich tegen de politie, en wisten de arrestant uit het voertuig te halen. De politie liet het er niet bij zitten en na veel verzet wisten de agenten de man weer geboeid in de auto te krijgen. Ook toen begon de groep zich voor een tweede maal te verzetten tegen de politie waarbij tegen de auto werd geschopt en geslagen.

Ook hier wisten de jongeren na een waarschuwing van de politie de arrestant voor een tweede maal te bevrijden. Tot nu toe ontbreekt nog elk spoor van de geboeide verdachte. De politie heeft een wapenstok en honden moeten inzetten om de rust weer te laten terugkeren. Wel is een 20-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. Tijdens deze aanhouding is hij gebeten door een politiehond. Politieagenten liepen ook verwondingen op waarbij een agent inmiddels in een ziekenhuis is geholpen aan zijn lip die moest worden gehecht. De anderen agenten liepen kneuzingen op. De politie onderzoekt de zaak en verwacht komende dagen meer aanhoudingen te doen in deze zaak. ©BON
Provincie:
Tag(s):