zaterdag, 1. oktober 2005 - 16:24

Twente in de ban van streekderby en regiosoap

Heel Twente lijkt dit weekeinde in de ban te zijn van de streekderby tussen Heracles en FC Twente, en de start van de regiosoap 'Van jonge leu, en oale groond' zondagavond op TV-Oost. De lokale media staan er bol van.

Voor het eerst in 20 jaar staan Heracles Almelo en FC Twente uit Enschede weer samen op een voetbalveld, en dat zullen de inwoners van Twente weten ook. De kranten, lokale radiostations en RTV Oost staan er bol van. De heren journalisten hebben weer wat te doen. De wedstrijd wordt notabene zondagnacht om 24.00 helemaal herhaald op TV Oost. De ware voetballiefhebber die geen kaartje heeft kunnen bemachtigen kan dus tot kwart voor twee 's nachts genieten op TV. Daarna mag hij naar bed.

De promotie van de eerste regiosoap 'van jonge leu, en oale groond draait ook op volle toeren, iedereen moet weten dat de soap vanaf zondag 18.21 uur te zien is. Kosten noch moeite zijn gespaard om de spanning op te bouwen. TV Oost is vast van plan dit programma, wat meer dan een miljoen euro heeft gekost, tot hun kijkcijfer kanon te maken, en dat 30 weken lang. Er is geen blad of krant die er niet over geschreven heeft.
Op de foto Evelien Harberink die in de regiosoap 'de bitch' speelt.

tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):