zondag, 10. april 2005 - 10:40

Twente wint ook bij Heerenveen

FC Twente lijkt na de winterstop een geheel ander team te zijn als ervoor. De eerste helft van het seizoen was de ploeg dramatisch, maar na de verplichte rust lijkt de ploeg weer helemaal mee te doen met Europees voetbal. Het sprookje van coach Rini Coolen duurt maar voort en kreeg zaterdagavond een vervolg bij Heerenveen. De ploeg won knap met 2-1.

De eerste helft had de uitspelende ploeg het betere van het spel, al was het Heerenveen die meer balbezit had. Pas toen Heerenveen bij een strafschop massaal naar voren ging, zag Twente mogelijkheid om te counteren en deed dit voortreffelijk. Jason Culina kreeg mogelijk tot scoren en faalde niet.

Na de rust kwam Heerenveen opzetten, maar Twente wachtte geduldig af en speelde hetzelfde counter-spelletje. Opnieuw scoorde Culina na een uur gespeeld te hebben. Ugur Yildirim bracht de thuisploeg via een vrije trap weer terug in de wedstrijd.

Heerenveen verdiende de gelijkmaker, maar deze viel niet. De ploeg kreeg nog kansen via Huntelaar, Samaras en Vayrynen, maar de bal belandde niet in het net. Twente staat door deze winst één punt voor op Heerenveen. De strijd om Europees voetbal is dus nog niet gespeeld.