maandag, 11. april 2005 - 15:09

Twentse dierenbeul na 4 jaar opgepakt !

Enschede

De politie heeft vrijdagnacht de man die vier jaar lang allerlei paarden, pony's en schapen mishandelde en soms zelfs doodde eindelijk kunnen arresteren.
<BR>Het gaat om een 49-jarige Enschedeër, de man heeft al meerdere mishandelingen bekend. Hiermee komt een einde aan een jarenlange &#039;jacht&#039; op de dader.

De mishandelingen van paarden en pony's vond zowel overdag als 's nachts plaats. De man stak de dieren vaak in hun geslachtsdelen met een scherp voorwerp. Soms werden ook dieren geslacht en werd er vlees meegenomen. De eigenaren van de dieren waren vaak ontdaan over de onnodige en nutteloze mishandelingen. Verleden jaar werd er in een weiland buiten Lonneker nog een dode pony gevonden. De stichting 'zinloos geweld tegen dieren' heeft vaak 's nachts gepost met vrijwilligers om de man de pakken, ook was er een beloning uitgeloofd. De politie heeft na lang rechercheren nu eindelijk de gevreesde man achter de tralies. Enkele maanden geleden dacht de politie ook al de man te pakken te hebben maar het bleek uiteindelijk om een dronkaard te gaan die in een opwelling een paard mishandeld had.

© BON/tekst: Robert Hoetink
Foto's: Hennie Edelenbos.
Provincie:
Tag(s):